پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳
ساعت : ۰۸:۵۷
کد خبر: ۱۴۳۲۵۱
|
تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۳
نوزدهمین نشست «حلقه بچه‌های ایران آینده» در فرهنگسرای عطار نیشابوری برگزار شد

تفکیک زباله از مبدا؛ راهی برای ارتقای بهداشت عمومی و آموزش صرفه‌جویی

نوزدهمین نشست «حلقه بچه‌های ایران آینده» با عنوان «تفکیک زباله از مبدا» با حضور رضا بسطامی تسهیلگر و نویسنده روز پنجشنبه ۱۸ آبان‌ماه ساعت ۱۵:۳۰ در فرهنگسرای عطار نیشابوری برگزار شد.

آموزش تفکیک زباله از مبدا،  راهی برای ارتقای بهداشت عمومی و آموزش فرهنگ صرفه جویی به نوجوانانبه گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، نوزدهمین نشست «حلقه بچه‌های ایران آینده» با عنوان «تفکیک زباله از مبدا» روایت‌های نوجوانان با موضوع شهر بدون زباله با ابزار هوش مصنوعی با حضور رضا بسطامی تسهیلگر و نویسنده روز پنجشنبه ۱۸ آبان ماه در فرهنگسرای عطار نیشابوری برگزار شد.

در این نشست نوجوانان با بیان ایده‌های خود و استفاده از ابزار هوش مصنوعی پیرنگ‌های خود را تبدیل به داستان و روایت کردند.

رضا بسطامی کارشناس و تسهیلگر برنامه گفت: آموزش مدیریت پسماند به کودکان و نوجوانان از سنین پایین، نقشی حیاتی در حفظ محیط زیست و نسل‌های آینده دارد. نوجوانان باید از سنین کودکی  برای حفظ منابع طبیعی و ارتقای کیفیت زندگی خود و دیگران  تلاش کرده و بهترین روش‌ها برای کمک و حفاظت از محیط زیست را بیاموزند. کارشناس برنامه افزود: اگر جداسازی زباله از مبدا توسط نوجوانان صورت پذیرد، ابتدا در منازل سپس در مدارس و بعداز آن در جامعه مان می‌توانیم ادعاکنیم که در جهت حفاظت از محیط زیست تلاش کردیم و بدین صورت  بسیاری از مشکلات زیست محیطی برطرف خواهد شد.

بسطامی به ضرورت آموزش تفکیک زباله به منظور حفظ منابع طبیعی اشاره کرد وگفت: بازیافت مواد، به حفظ منابع طبیعی مانند درختان، آب و معادن کمک می‌کند تا در آینده نسل‌های پیش رو با مخاطرات زیست محیطی کمتری دست و پنجه نرم کنند. همچنین با آموزش می‌توان از هدر رفتن آن‌ها جلوگیری کرد. یکی از عوامل اصلی آلودگی خاک و آب‌های زیرزمینی دفن و انباشت زباله هاست که عوارض جبران ناپذیری برای محیط زیست به همراه دارد.

بسطامی به ارتقای بهداشت عمومی در جامعه از طریق تفکیک زباله اشاره کرد و گفت: تفکیک و بازیافت زباله، به کنترل بیماری‌ها و ارتقای بهداشت عمومی کمک می‌کند و از شیوع بیماری‌های واگیردار نیز جلوگیری خواهد کرد. همچنین با آموزش نوجوانان برای  رعایت بهداشت محیط زیست، می‌توان در جهت صرفه جویی در تولید وسایلی که به آب و هوا نیز آسیب می‌رسانند و نیز تولید نایلون و چیز‌هایی از این قبیل صرفه جویی کرد.

بسطامی گفت: نوجوانان  در سنین پایین آماده دریافت تجربیات بیشتر هستند و  علاقه مندی و کنجکاوی آنان می‌تواند به حفاظت از محیط زیست کمک کند، بنابراین دوران نوجوانی می‌تواند زمان مناسبی برای آشنایی با عادت‌های سالمی نظیر بازیافت باشد.

کارشناس برنامه در پایان افزود: برای تولید یک محصول، به مقدار زیادی ماده اولیه، آب و گرما احتیاج است و روشن است که این تولیدات را با استفاده از منابعی که خداوند در اختیارمان قرار داده است انجام می‌دهیم. منابعی که با هربار تولید از بین می‌روند؛ باعث ایجاد زباله بیشتر، کمتر شدن منابع طبیعی، آلودگی زیست محیطی و مانند آن خواهند شد و اینها تن‌ها بخش کوچکی از عوارضی است که گریبان زمین، خانه ما را خواهد گرفت و این اثرات حتی می‌تواند به شکل خشکسالی، فقر و انواع آلودگی‌ها در جامعه بروز پیدا کند.   پس به جای نگران شدن، باید چاره‌ای اندیشید. ما برای ادامه حیات احتیاجاتی داریم و طبیعتا برای ادامه حیات به تولید بعضی از این اقلام نیاز مبرم داریم و  نمی‌توان تولید را متوقف کرد. اما، می‌توان راه حل‌های مناسبی را جایگزین کرد که رشد این روند را کاهش دهد و باعث احیای محیط زیست شود.

فرهنگسرای عطار نیشابوری در میدان بریانک، خیابان شهید دعوتی، خیابان محمد امیرقلی واقع شده و علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند با شماره ۵۵٧١۶٧٧۶ تماس بگیرند.

نظر شما